mc tegentjok banner
Home Home

Woordje van de webmaster,                                                  Laatste update   01/05/2022


Welkom op onze website.
Voor inlichtingen of suggesties.  info@mctegentjok.be
Nu ook op facebook te vinden. http://www.facebook.com/tegentjok
Het Reglement kan je terug vinden op de info pagina.

Even voorstellen: MTC Tegentjok.

Wim Wim Opbrouck als peter van de club.
De Bavikhoofse acteur - muzikant Wim Opbrouck, bij motorrijders gekend van zijn televisieprogramma “De bende van Wim” aanvaarde het peterschap van onze club.

Uiteraard was Wim op 12 september 2003 aanwezig. Omstreeks 17u hebben we onze club officieel boven de doopvont gehouden met Wim Opbrouck als peter . Wij zorgden ervoor dat alle aanwezigen dit op gepaste manier konden meevieren.MotorToeringClub Tegentjok is eigenlijk ontstaan in de schoot van de Aarseelse brandweer en heeft dan ook zijn lokaal in het plaatselijke brandweerarsenaal. De organisatie binnen de club staat volledig op eigen benen maar werkt vanzelfsprekend zeer nauw samen met de brandweer.

Voor de naam werd teruggegrepen naar het West-Vlaamse dialect en deze betekent niets anders dan tegendraads. Niet dat onze leden zo tegentjok of tegendraads zijn, maar het klinkt zeker goed en af en toe zijn we wel een klein beetje tegentjok.

Het ontstaan van onze club moeten we zoeken in het voorjaar van 2000 toen enkele brandweermannen en enkele van hun gemotoriseerde vrienden het parcours van de wielerklassieker “ De Ronde van Vlaanderen “ afreden. Iedereen had zich goed geamuseerd en door de puike organisatie vanuit de vriendenkring van de brandweer was alles vlekkeloos verlopen. Velen vonden dan ook dat dergelijke initiatieven best voor herhaling vatbaar waren. Het jaar daarop werd deze rit opnieuw georganiseerd door de brandweer en bleek deze weer een groot succes. Er werd dan ook besloten om er maandelijks op zondagvoormiddag eens samen op uit trekken. Deze voormiddagritten, iedere keer door een andere persoon uitgestippeld worden nog steeds gereden. Voor de data verwijzen we U naar onze Agenda. Daar dit alles steeds meer organisatie vergde, werd er een werkgroep opgericht bestaande uit enkele brandweermannen en enkele andere trouwe deelnemers van de ritten. Uit deze werkgroep ontstond in juni 2003 MTC TEGENTJOK en werden de leden van de werkgroep meteen de eerste bestuursleden.

Naast de voormiddagritten organiseren wij tevens jaarlijks een tweetal daguitstappen. Zo deden we reeds uitstappen naar Cap Blanc Nez, De Moeren, Maredsous en Zeeland. Tevens werd er reeds enkele jaren tijdens het weekend van OLH Hemelvaart een 4-daagse reis georganiseerd naar Duitsland,Engeland,Reims,de Ardennen,de Sommevallei,de Elzas,het eifelgebied,Wildewiese(Sauerland), zwarte woud en de Moezelstreek.

De club telt momenteel 42 leden, een aantal waarover wij zeer tevreden zijn, want het ligt niet in onze bedoeling om veel groter te worden.

 

 
hallo nieuws

Wim Opbrouck